Geplaatst op

Blikverpakkingen

U bent werkzaam in de  verf, chemie of de cosmetica industrie. U heeft dan te maken met veel wettelijke eisen omtrent het vervoeren, het ene product heeft immers te maken met bijvoorbeeld brandgevaarlijkheid de ander voornamelijk met milieuwetten. Daarom wilt u natuurlijk uw producten opgeslagen hebben in goede verpakkingen. U leest daar meer over in deze blog

Cilindrische blikverpakking

Cilindrische blikken zijn de klassieke verfblikken en woorden dan voornamelijk ook gebruikt in de chemie en verfindustrie. de blikken zijn rond en dankzij de ringvormige deksel ook eenvoudig te sluiten en te heropenen. De blikken komen in veel verschillende varianten vanaf 14 milliliter verfblikjes tot 10 liter verfemmers.

Vanwege de toename van het aantal verven op waterbasis, zijn de blikken dusdanig ontwikkeld om ze daarvoor geschikt te maken. zo is er een nieuw type deksel ontwikkeld om ze voor waterbasis geschikt te maken. dit nieuwe type, genaamd de RL worden kritische onderdelen zoals ring, deksel en bodem niet langer gelakt maar uit ImCare® materiaal vervaardigd. ImCare® is een blik specificatie waarbij er op het staal een microlaag organische coating is versmolten. Hierdoor ontstaat een optimale bescherming tegen roest en krassen. Daarbij wordt ImCare® ook aan de buitenkant aangebracht waardoor opslag in vochtige ruimtes mogelijk is en vormt er geen roest meer bij het afstrijken van de kwast aan de ring.

Beter te vullen

Daarbij is de RL uitvoering ook beter te vullen dan de TT uitvoering, dit komt door de smallere ring. De TT heeft dus juist een bredere ring in het midden en krijgt dan ook de voorkeur wanneer het blik vaak open en dicht moet. Wel wordt er geadviseerd om de TT blikken na het sluiten eenmaal om te draaien, want het zogenaamde “koppen” zorgt voor afdichting van de binnenrand. Zie hieronder het verschil tussen de RL uitvoering en de TT uitvoering

Vervoer

Voor het beschermen van de blikken en hun inhoud bestaan er metalen clips die de deksel fixeren op het blik. Deze metalen clips zijn ideaal bij monsterzendingen of luchttransport.

Cilindrische blikken hebben standaard geen UN keur; voor transport volstaat immers vaak de Limited Quantity uitzondering in de vervoerswetgeving die het toestaat om een aantal blikken in een kartonnen doos te versturen.

Interesse?

Bent u werkzaam in 1 van de genoemde branches of werkt misschien werkt u in een andere branche en werkt u met blikverpakking neem dan eens een kijkje op de website van Mus Verpakkingen, een groothandel gespecialiseerd in onder andere blikverpakkingen.