Geplaatst op

Zelf een steiger bouwen?

Heb jij altijd al afgevraagd hoe je een steiger moet bouwen? Wanneer je hier oprecht in geïnteresseerd bent kun je het beste focussen op het worden van een steigerbouwer. Het is namelijk niet toegestaan in België om zelf een steiger te bouwen. Elk gebouwd steiger moet worden goedgekeurd door een erkend bedrijf. De reden hiervoor is de veiligheid. Je werkt namelijk op behoorlijke hoogtes en werkzaamheden moeten ten alle tijden veilig uitgevoerd kunnen worden. Rolsteiger.net vertelt u hier meer over!

Wanneer wordt een steiger goedgekeurd?

Het is begrijpelijk dat jij zonder zorgen veilig op een steiger wilt kunnen werken. Hiervoor zijn wettelijke veiligheidseisen vastgelegd. De meeste steigers worden dus ook gecontroleerd door een erkend bedrijf. Als je zelf ervoor kiest dus eerst het steiger zelf te bouwen en daarna laat controleren en aanpassen door zo een bedrijf gaat dit dus veel geld kosten. Het is dus het verstandigst om een steiger door een erkend steigerbouwbedrijf te laten maken. Het is natuurlijk mogelijk om een steiger op naar jouw wensen te laten maken.

Wat moet ik na het steiger bouwen ?

Indien je er voor gekozen hebt om dus je steiger zelf te bouwen, moet dus als allereerst het steiger conform de veiligheidseisen worden goedgekeurd door een erkend bedrijf. Vervolgens zit je waarschijnlijk met steigerhout wat over is van het bouwen van het steiger. Dit steigerhout kun je laten meenemen door het bedrijf dat jou steiger controleert, maar het is verstandiger dit zelf te nemen. Het kost in verhouding veel minder dan wanneer je het los moet gaan kopen. Je kunt wellicht het steigerhout voor iets heel anders gebruiken.

Waar vind ik zo een erkend bedrijf?

Als je dus zo een erkend bedrijf nodig hebt, waar vind je die dan? Je kunt uiteraard beginnen met het zoeken in je eigen netwerk en het wellicht tegen een goedkopere prijs proberen uit te laten voeren. Door een professioneel bedrijf is dit namelijk zo gedaan. Indien zo een bedrijf niet in je netwerk zit kun je het beste op zoek gaan naar het  juiste bedrijf door de juiste zoektermen te gebruiken. Vraag bij zo een organisatie vrijblijvend een offerte aan.